DBSO Kok

Persoon is een bord aan het dresseren

De kok verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen en maakt gerechten volgens eigen creatie conform bedrijfsformule. Hij volgt de keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, geeft leiding aan keukenmedewerker en hulpkok en beheert de voorraden.

De opleiding Kok bestaat uit 7 modules:

  • Creatieve keuken
  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Keukenorganisatie
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen
Jouw profiel

In het deeltijds onderwijs vragen we van jou een voltijds engagement. Je wilt dus (bijna) voltijds bezig met je opleiding. Het oefenen van je vaardigheden doe je in de praktijklessen, maar ook op de werkervaringsplaats.

Opleidingen Hotel

De opleidingen binnen de horecasector zijn modulair georganiseerd. Wij hebben een aanbod gecreëerd waarbinnen alle onderdelen van het restaurantwezen aan bod komen, zowel de keuken als de zaal.

Lessentabel

Je volgt 2 dagen les per week:

  • 5 uur Project Algemene Vorming
  • 2 uur Engels of Frans
  • 8 uur Beroepsgerichte Vorming
  • Optioneel: 2 uur Bedrijfsbeheer (enkel 3e graad)

Naast de twee dagen les zorgen we voor 3 dagen werkplekleren.

Mag jij starten? Wil jij meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!