Workshop vooroordelen en discriminatie - 11 februari 2019

  • 14 februari 2019

Je knappe buurvrouw blijkt een seriemoordenaar te zijn, het is "weer eens" een moslim die geweld heeft gepleegd... Media beïnvloeden vaak ons denken en we zitten allen verstrikt in een web van vooroordelen en stereotypen waaruit we moeilijk kunnen ontsnappen. 

Op maandag 11 februari werkten de leerlingen van de 1e graad dan ook rond vooroordelen en discriminatie. We willen onze leerlingen immers bewustmaken van (hun) vooroordelen, de link duiden tussen hardnekkige vooroordelen en discriminatie en hoe we samen kunnen meebouwen aan een wereld met meer vrijheid, verdraagzaamheid en openheid voor andere culturen en gewoonten.

Eerst volgden de leerlingen de workshop ‘Oogkleppen af’ van School zonder racisme. Nadien benadrukten we als leerkrachten de gevolgen van discriminatie en bespraken we waarom we mensen al vooraf (onterecht) in bepaalde hokjes plaatsen.

We hopen dat onze leerlingen een leerrijke dag hebben gehad en dat we in het dagelijkse leven iets meer stilstaan bij dit maatschappelijk probleem.

 

Logo school zonder racisme

 

Sfeerfoto's van deze workshop kan u vinden in onze fotogalerij.