Een AED op AH!

  • 28 februari 2021

Met fierheid kondigen wij de geboorte aan van… onze ‘eigen AED’!

Dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw beschikt de school aan campus ’t Atelier over een Automatisch Externe Fibrillator (AED). Hij hangt aan de voorgevel in de Frans Coeckelbergsstraat zodat iedereen; campus ’t Atelier, campus ’t Lab, campus ’t Wensbos, het CLB en externen hier gebruik van kunnen maken.

Een ‘welgemeende dankjewel’ aan onze plaatselijke sponsors voor de opportuniteit die zij ons bieden als school. Het past perfect binnen onze schoolvisie en is tevens een grote meerwaarde om de leerlingen uit de verschillende richtingen hierin op te leiden.
Van zodra Covid-19 het toelaat worden ze samen met de buurtbewoners en collega’s uitgenodigd om deel te nemen aan de opleiding reanimeren met een AED. Zo wordt onze school en omgeving weer een beetje meer HART- veilig.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt.

AED op AH! - 2

Het AED-schoolproject van Heartsaver vzw wordt officieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs.

www.heart-saver.eu