GO! AH krijgt AED!

  • 22 oktober 2019

GO! Atheneum Heist krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Die wordt geplaatst dankzij een samenwerking met HeartSaver vzw. Dit sluit aan bij onze lessen rond gezondheid en EHBO.

Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Want elke seconde telt!

Symbool AED

HeartSaver vzw werkt samen met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om defibrillatoren te installeren op openbaar toegankelijke plaatsen. De vzw wil meer dan 10.000 extra AED - toestellen installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het grote publiek.

GO! Atheneum Heist draagt hiertoe zijn steentje bij. Dankzij HeartSaver vzw, en met de steun van sponsors, wordt een AED geplaatst aan ons gebouw gelegen aan de Frans Coeckelbergsstraat (vlakbij de ingang van 't Wensbos). Het AED - schoolproject wordt officieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs.