Humane wetenschappen bezoekt de kleuterklassen

  • 16 maart 2018

Op vrijdag 23 februari trokken de leerlingen van drie en vier humane wetenschappen naar vier verschillende kleuterklassen in ’t Wensbos. In duo’s observeerden ze kleuters van verschillende leeftijden.  Met een zelf ontworpen observatielijst stelden ze de kenmerkende ontwikkeling van kleuters vast. Nadien maakten ze er ook een verslag van.

Ze ontdekten bijvoorbeeld dat het er in de verschillende kleuterklassen erg verschillend aan toe gaat en dat kleuters met dezelfde leeftijd toch erg kunnen verschillen in hun ontwikkeling.

Na drie weken gingen ze nog eens terug.  In groepjes van twee of drie hadden ze nu activiteiten voorbereid, afgestemd op wat ze de vorige keer geobserveerd hadden en dus op de ontwikkeling van de kleuters. De driejarigen hadden plezier met ballen en ballonnen.  De vierjarigen knutselden een superhelden-masker en een coole heldencape. En de vijfjarigen kregen al een voorproefje van het paasthema.  Groot en klein beleefde er plezier aan. En onze leerlingen ontdekten dat een activiteit uitvoeren met een groepje kinderen heel wat organisatie vraagt.

Bedankt aan alle kleuterjuffen voor de hartelijke ontvangst en de experimenteerruimte!

Meer foto's kan u terugvinden in onze fotogalerij.