3 & 4 Restaurant en keuken

Koksmuts met bestek

In deze studierichting oefen je de basistechnieken in van het keuken- en restaurantwerk. In de 2e graad leer je gerechten bereiden en serveren op een hygiënische en veilige manier. Je kookt (bakken, frituren, braden, roosteren, gratineren…), leert basisbereidingen (fonds, soepen, sausen) maken, oefent versnijdingtechnieken in, dient op en leert correct en charmant omgaan met gasten (onthaal, reserveren…).

Ook etiquette en spreekvaardigheid (Nederlands, Frans en Engels) krijgen veel aandacht in de opleiding. Er is veel oefen- en demonstratietijd voorzien.

Lessentabel
  3de 4de*
Godsdienst of NCZ 2 2
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken 6 6
Praktijk hotel 18 18
Theorie hotel 4 4

* Vanaf 2021

Jouw profiel

Wanneer je houdt van de gastronomische sector en graag de handen uit de mouwen steekt, is deze opleiding misschien iets voor jou.

Mag jij starten? Wil jij meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Raadpleeg de matrix van de onderwijsvernieuwing!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!