5 & 6 Haarzorg

Vrouw blaast haar opzij met haardroger

De basiskennis verworven in de tweede graad wordt uitgebreid en je wordt opgeleid tot salonmedewerker of zelfstandige kapper.

In deze opleiding leer je zeker niet ‘iedereen over dezelfde kam scheren’. Niet alleen de technische kennis zoals goed hoofden wassen, knippen, kleuren en permanenten zetten is hier belangrijk. Ook het kunnen adviseren van je klant over welk kapsel het best bij haar/hem past, welke producten zij/hij best kan gebruiken en met raad en daad bijstaan wat een klant bij haarproblemen best wel en niet kan doen, wordt aangeleerd. Daarom maakt je kennis met de nieuwste technologieën en producten.

Als kapper moet je dus over een goede productkennis beschikken, goed met mensen kunnen omgaan, mentaal weerbaar zijn  en een flinke dosis commercieel talent tentoon spreiden. De kappersopleiding is een veelzijdige opleiding, die je in staat zal stellen om als volwaardig lid mee te draaien in een kappersteam of te werken als zelfstandige kapper.

Je oefent op oefenhoofden en vooral op zelf meegebrachte modellen. Tijdens de klantendienst leer je professionele kapsels creëren. Tijdens de praktijklessen in de school en tijdens de stages in bekende kapperszaken kan je al de aangeleerde vaardigheden omzetten in praktijk.

Lessentabel
  5de 6de*
Godsdienst of NCZ 2 2
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken 4 4
Praktijk bio-esthetiek 2 2
Praktijk dameskappen 12 8
Praktijk herenkappen 3 3
Stage 4 8
Dameskappen 5 5

* Vanaf 2020 

Jouw profiel

{profiel}

Mag jij starten? Wil jij meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Raadpleeg de matrix van de onderwijsvernieuwing!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!