De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerker.
De opleiding Hulpkok bestaat uit 5 modules:
- Initiatie keuken
- Keukenprocessen
- Keukentechnieken
- Koude keukenbereidingen
- Warme keukenbereidingen
In het deeltijds onderwijs vragen we van jou een voltijds engagement. Je wilt dus (bijna) voltijds bezig met je opleiding. Het oefenen van je vaardigheden doe je in de praktijklessen, maar ook op de werkervaringsplaats.
De opleidingen binnen de horecasector zijn modulair georganiseerd. Wij hebben een aanbod gecreëerd waarbinnen alle onderdelen van het restaurantwezen aan bod komen, zowel de keuken als de zaal.
Je volgt 2 dagen les per week:
- 5 uur Project Algemene Vorming
- 2 uur Engels of Frans
- 8 uur Beroepsgerichte Vorming
Naast de twee dagen les zorgen we voor 3 dagen werkplekleren.
Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?
Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!
Raadpleeg de matrix van de onderwijsvernieuwing!
Kom naar onze infodagen!
Contacteer ons en stel je vraag!