2 STEM-wetenschappen

Proefbuizen
Doordacht denken en doen met wetenschappen

Om inspiratie op te doen, zullen ze systemen onderzoeken die ze dagelijks tegenkomen. Ze gebruiken hiervoor wiskunde en wetenschappen.  In de STEM-wetenschappen leren ze hun eigen systeem te bedenken (ontwerpen) en ze zetten daar met overtuiging hun creativiteit voor in. Hierbij worden ze uitgedaagd om zelf te onderzoeken welke keuzes ze kunnen maken (welke grondstoffen, gereedschappen, machines … zal je gebruiken). Ze zullen hun eigen systeem op een veilige en doordachte manier maken.  Met het uittesten en, indien nodig, het verbeteren van hun systeem, maken ze de cirkel rond.

Om de taal van de wetenschappen te leren begrijpen, lezen ze ook handleidingen, plannen, tekeningen …

Bij STEM-wetenschappen ligt de nadruk eerder op het onderzoeken, maar we gaan het ontwerpen zeker niet uit de weg. Want een echte denker en doener benut al zijn talenten.

Wanneer ze kennis hebben gemaakt met al deze mogelijkheden zullen de leerlingen al een heel ander beeld hebben van alle beroeps- en studiemogelijkheden waarbij ze deze talenten kunnen inzetten. Met deze basisoptie worden ze uitgenodigd om met hun leraren op weg te gaan en hun talenten binnen STEM-wetenschappen te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Lessentabel
  uur
Godsdienst of NCZ 2
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 2
Lichamelijke opvoeding 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Wiskunde 4
STEM 3
Burgerschap 1
Economie 1
  uur
STEM-wetenschappen 5

 

Jouw profiel

De leerlingen die zich wel eens de vraag stellen hoe een natuurfenomeen of een toestel werkt; de leerlingen die graag zelf experimenteren; de leerlingen die hun eigen uitvinding écht willen maken … die leerlingen zitten goed in de basisoptie STEM-wetenschappen.

Mag jij starten? Wil jij meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Raadpleeg de matrix van de onderwijsvernieuwing!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!