Erasmusstage 5DLW in Nederland

  • 6 februari 2020

De jongens van het vijfde jaar TSO dier- en landbouwtechnische wetenschappen gingen de laatste 2 weken van januari op erasmusstage naar Nederland. Kasper had gekozen voor een ezelboerderij en Pepijn heeft zijn stage gelopen bij een hoefsmid.
Na afloop maakten zij een fotoreportage van hun avonturen tijdens de stage.

 "Het was een super leuke en leerrijke stage op de zorgboerderij. Ik werd er goed ontvangen. Ik heb leiding gegeven aan een groep jongeren met een mentale beperking. Mijn sociale vaardigheden zijn hierdoor verruimd. Ik heb leren ezels melken, leren voederen, een stal gebouwd en leren omweiden. De belangrijkste culturele verschillen die ik opmerkte waren: de wegkwaliteit, meer kunst op openbare domeinen, de andere bouwstijlen en de ruimtelijke ordening. Als ik de kans krijg om opnieuw een Erasmus stage te lopen ga ik deze kans met beide handen grijpen. Groetjes Kasper"

"Dit was een ontdekkingstocht naar mijn droom als hoefsmid. Als  ik op de reis terug kijk kan ik met zekerheid zeggen dat ik het een 12/10 geef . Niet alleen qua vaardigheden zoals het afhalen van hoefijzers, afnieten van nagels en het bijvijlen van de hoeven. Maar ook over de economie, de taal en de  betere toestand van de wegen in Nederland. Natuurlijk stopt het daar niet; in mijn vrije tijd blijft het paardenleven verder gaan via jumpings en dressures . Als de kans zich opnieuw voordoet, zou ik die zeker grijpen. Groeten Pepijn"

Bekijk hier de foto's.