Info voor leerlingen

Super dat je even een kijkje komt nemen naar hoe bij ons op school het 1e jaar er uitziet. Zo heb je hopelijk al een idee van wat je kan verwachten na de basisschool. 

Schoolagenda

Net zoals in de basisschool blijft het belangrijkste instrument op school… ja, de schoolagenda! Het ziet er alleen wat anders uit omdat het een digitale schoolagenda is, die de leerkrachten zelf invullen. Probeer zelf al wat info te halen uit de schoolagenda:

In de digitale schoolagenda krijg je voor elke week een klasrooster, zoals je net zag. Misschien heb je al een aantal vakken kunnen ontcijferen? Maar waarover gaan deze vakken juist? Scan zeker even de QR-codes op het klasrooster hieronder om er meer over te weten te komen.

 

Leerbegeleiding

Op school hebben we ook nog de leerlingbegeleiding die klaar staat voor jou bij grote of kleine problemen. Heb het gevoel dat je gepest wordt door klasgenoten op school of via social media? Heb je moeite om na een schooldag aan je huiswerk te beginnen of om steeds in orde te zijn voor elke taak en toets? Maak je je zorgen over een vriend of vriendin op school omdat hij/zij de laatste tijd zeer ongelukkig lijkt? Kom dan even langs bij leerlingbegeleiding. Benieuwd naar wie dit is? Bekijk dan zeker even hun video.

 

Schooljaar

Wanneer doen we wat in een schooljaar? Ga het na via onze tijdslijn.

 

Vraag & antwoord

Kan ik een snack of drank kopen op school? Of belegde broodjes?

Belegde broodjes kunnen niet aangekocht worden op school. Een gezonde snack, koude of warme drank en soep kan je via een automaat aankopen. Omwille van de veiligheid worden op de verdiepingen geen warme dranken of soep van de automaat toegelaten. De refter van de 1e jaars bevindt zich op het eerste verdiep. Hou er dus rekening mee dat je pas soep kan kopen na het middageten.

 

Waar kan ik mijn fiets plaatsen?

Als je naar school komt met de fiets of (elektrische) step dan stap je af bij het binnengaan van de zwarte schoolpoort aan de Boudewijnlaan. Daarna plaats je jouw fiets of (elektrische) step in de fietsenstalling. Vergeet je fiets of (elektrische) step zeker niet op slot te doen, want als school zijn we niet verantwoordelijk voor diefstal of beschadiging.

 

Ik was afwezig. Waar kan ik mijn ziektebriefje binnen brengen?

Een ziektebriefje lever je wanneer je terug op school bent zelf in via de doos aan het onthaal. Wanneer je te laat bent, je ziek bent, je boterhammen bent vergeten, je een vraag hebt, iets verloren bent, ... kan je ook bij het onthaal terecht.

 

Met wie ga ik in de klas zitten? 

Op de eerste schooldag leer je via allerlei groepsactiviteiten kennismaken met alle leerlingen uit 1A of 1B. Op het einde van die eerste schooldag noteer je op een formulier de namen van 3 leerlingen met wie je graag in de klas zou zitten. Op basis van alle doorgegeven keuzes bepalen we de klassamenstelling. Hierbij zorgen we dat minstens één opgegeven keuze bij jou in de klas zit.

 

Hoe weet ik waar alles is op school? Of bij wie ik moet zijn voor iets?

In het begin van het schooljaar is er steeds een rondleiding voorzien, waarbij getoond wordt waar alles is. Je maakt ook kennis met de mensen van het onthaal, de directie, de leerlingenbegeleiding, de ICT-dienst, … Je krijgt ook een informatiebrochure mee, waarin je alle nodige uitleg vindt.

 

Wat breng ik mee de eerste schooldag?

Voorzie een rugzakje met wat schrijfgerei en eten en drinken. De eerste schooldagen zijn kennismakingsdagen. We laten je zeker weten wat je wanneer moet meebrengen erna.

 

Wanneer kan ik eens een kijkje komen nemen op de school?

Alles hangt af van de corona-maatregelen. Wanneer de maatregelen het toelaten, zullen we op een later tijdstip rondleidingen voorzien. Op 7 mei 2022 staat onze opendeur gepland, waarbij je ook een kijkje kan komen nemen.

 

Kan ik een locker huren op school?

Je kan aan het begin van het schooljaar een locker huren, maar wees snel want het aantal is beperkt. Een locker kan je gebruiken om je turnkledij en cursussen in op te Bergen, maar niet je laptop. Je zorgt ervoor dat je voor aanvang van de lessen en tijdens de pauzes het nodige materiaal uit je locker hebt gehaald. Voor het schooljaar 2021-2022 kan je voor €15 (€10 huur + €5 waarborg) een locker huren.